Izrael állam újjá születésének 63. évfordulóját ünnepelték vasárnap a Hit Gyülekezetében

Posted: 2011. május 16. hétfő in filoszemita, héber, Hírek és politika, Hit, Zsidóság, Kereszténység, Szervezetek, vallás, Zene, zsidóság
Címkék: , , ,

Vasárnap, délután, a Budapesti Hit Parkban teltházas ünnepséget tartottak Izrael állam újjászületésének 63. évfordulója alkalmából. Az ünnepség vendégei voltak Dorit Nachum – konzul, Benny Elon, Mose Gur, És a Chabad egyik rabbija.  Az ünnepségen felszólalt Hack Péter, aki a gyülekezetnek Izrael államához és a zsidósághoz való viszonya alapjáról a következőt mondta: a mi kötődésünk alapja Istennek a beszéde, igéje, a biblia. A huszadik században a keresztény világnak már volt egy próbája, mikor választani kellett a kor hangulat, és a biblia között. Ebben az időben, a shoa idején az európai kereszténység nagyon nagy része az igével szembefordult, az igazsággal szembefordult, és elárulta azokat a szellemi, erkölcsi alapokat, azokat az igazságokat, amelyekre Krisztus egyháza, a keresztény egyház épült. A XXI. században is válaszút előtt vannak a keresztények, Európában és szerte a világban is. Valamint a következőt idézte Mózes első könyvének 12. részéből:  “És megáldom azokat, akik téged áldanak, és aki téged átkoz, megátkozom azt: és megáldatnak te benned a föld minden nemzetségei”. Ez az Izrael szeretetének az alapja a mi életünkben, ezért áldjuk Izraelt, Ábrahám magvát, mert hisszük, hogy Izrael virágzása a népek világossága, Izrael államának létezése a próféciák beteljesedése, (…) ezért állunk ki Izrael mellett, és Jeruzsálem egysége, és feloszthatatlansága mellett.

Beszédet mondott továbbá Benny Elon volt turisztikai miniszter, aki többek között a 126. zsoltárt idézte: Grádicsok éneke.; Mikor visszahozta az Úr Sionnak foglyait, olyanok voltunk, mint az álmodók.

Akkor megtelt a szánk nevetéssel, nyelvünk pedig vigadozással. Akkor így szóltak a pogányok: Hatalmasan cselekedett ezekkel az Úr!

Hatalmasan cselekedett velünk az Úr, azért örvendezünk.

Hozd vissza, Uram, a mi foglyainkat, mint patakokat a déli földön!

Akik könnyhullatással vetnek, vigadozással aratnak majd.

Aki vetőmagját sírva emelve megy tova, vigadozással jő elő, kévéit emelve.

Ezen kívül beszédet mondott még Mose Gur, a Keren Hayesod igazgatója, aki röviden bemutatta munkájukat, valamint a kereszténység és a zsidóság viszonyát úgy példázta, mint a gyökér, amely ellátja az ágakat és a leveleket vízzel, azok viszont a napfény adta energiát közvetítik a gyökerekhez.

Személyes életéről elmondta, hogy dániai születése miatt, sokakkal ellentétben abban a kiváltságban volt része, hogy ismerte a szüleit, nagyszüleit, mert nem bántották őket a háború alatt. Zakariás próféta könyvéből a következőt idézte: És elhozom őket és Jeruzsálemben lakoznak, és népemmé lesznek, én pedig Istenükké leszek hűséggel és igazsággal.

Az ünnep hangulatát a Vidám Szinfónikusok, valamint a Hit gyülekezete dicséret zenekarának előadásai színesítették.

Hozzászólások
  1. Barta Pál szerint:

    Nagyon tetszett az interjúban mondott beszéd, H .Pétertől is, a miniszter úrtól is !18 éve elvan ,hogy a Hitgyülibe járok,hogy Isten megengedte,hogy megtérhessek,újjászülethettem Jézus nevében !Azt mondja az ige:Beültettünk a nemes olaj fába ,Ez öröm,kiváltság,nem is akár milyen !Legyen áldott a Mindenhatótól Izráel,legyenek áldottak akik félik az URAT ! Shalom Izráel,Shalom Jeruzsálem !

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s